Downton Abbey - kendt fra tv-serien

Downton Abbey, London, Oxfordshire og Windsor Castle

Denne rejse er en enestående chance for at opleve Highclere Castle - kendt som Downton Abbey fra tv-serien.

Glæd dig til besøget på det smukke slot Highclere Castle samt andre lokationer, der har dannet rammen om den populære tv-serie Downton Abbey. Her følger vi familien Crawley og dens husholdnings liv før, under og efter 1. verdenskrig. Derudover går vi på opdagelse i den lille landsby Bampton, som også blev brugt under optagelserne af serien.

Stort udflugtsprogram bl.a. London, Oxford og Windsor Castle.   

 

Rejsetidspunkt

Afrejse:  Tirsdag 28.08.2018                                                      
Hjemkomst: Mandag 03.09.2018
7 rejsedage - 6 overnatninger

 

Pris

Normalpris pr. person i delt dobbeltværelse 11.499,-
ClubSyd-medlemspris pr. person i delt dobbeltværelse 11.199,-

 

 

Rejseprogram

1. dag: Ankomst London
Afrejse fra Billund/København; rejseleder er med enten fra Billund eller København. I lufthavnen venter bussen, hvor vi skal på rundtur i Englands storslåede hovedstad. Vi skal på en flot panoramatur, hvor vi nyder synet af Londons største seværdigheder, herunder Kensington Palace, Buckingham Palace, Tower of London, 10 Downing Street, Houses of Parliament og Westminster Abbey.
Dernæst til hotellet, hvor vi mødes igen til velkomstmiddag på hotellet eller lokal restaurant.

 

2. dag: London
I dag bliver der tid til at nyde London på egen hånd, og der er mange muligheder. Evt. en sejltur på Themsen, højt op i London Eye, St. Pauls Cathedral, shopping på den kendte gade Oxford Street eller et besøg på et af museerne, hvor en del har gratis entré. Rejselederen er behjælpelig, og alle, der ønsker at gå med rejselederen, er velkomne. 

 

3. dag: Downton Abbey
Så er den store dag kommet for alle os, der elsker Downton Abbey. Vi starter med en rundvisning på Highclere Castle, bedre kendt som slottet fra Downton Abbey. Forfatteren til serien, Julian Fellows, havde slottet i tankerne, allerede da hun skrev serien. Vi besøger både slottet og haverne, hvor du vil høre anekdoter og informationer om den berømte familie i tv-serien samt ægteparret greven og grevinden af Carnarvon, som bor på slottet.

Vi ser mange af rummene fra serien som biblioteket, spisestuen, Lord Granthams arbejdsværelse samt hall’en.

Efter besøget på slottet kører vi til den lille landsby Bampton, et malerisk sted, som er den lille by Downton i serien, hvor mange udendørs scener er optaget. Vi besøger Michael og All Angels Kirke, Downton Hospital og Lady Isobels hus.

Dernæst kører vi til vort hotel, hvor vi skal bo de næste 4 nætter.

 

4. dag: Filmlokationer i Oxfordshire
I dag besøger vi nogle spændende steder, der også bliver brugt i serien. Først besøger vi Downton Place, Crawleys' alternative hjem (Greys Court), og dernæst Haxby Park (Waddesdon Manor). Slottet der næsten var blevet Lady Mary og Richard Carlisles hjem i sæson 2. På Haxby Park skal vi også nyde traditionel English Afternoon Tea.

 

5. dag: Oxford og Christ Church College 
Turen går til vidunderlige Oxford, der nok er mest kendt for sine universiteter, som i flere århundrede har tiltrukket verdens intellektuelle elite. Vi skal på en spændende tur i denne prestigefyldte universitetsby. Du besøger også Christ Church College, det største og mest storslåede af alle universiteter.

Eftermiddagen er på egen hånd. Besøg en af Inspector Morses stampubber, The Eagle and Child, The White Horse, The Kings Arms eller The Bear og nyd en pint eller en typisk pub-menu.

 

6. dag: Blenheim Palace og Yew Tree Farm
Vi starter dagen med at besøge det monumentale herresæde Blenheim Palace. Det blev opført i starten af 1700-tallet til ære for Marlborough, og i dag bor den 12. jarl af Marlborough på slottet sammen med sin familie.

Winston Churchills blev født her i 1874, og Blenheim Palace tilbyder i dag et indblik i, hvordan herskab og tjenestefolk levede sammen med hinanden og alligevel under helt forskellige forhold. Slottet blev i 1987 optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi har også god tid til at nyde den fantastisk flotte have, som hører til slottet.

Dernæst besøger vi Yew Tree Farm, avlsbygningerne og huset, som dukkede op i seriens sæson 4, med Mr. Drewe som forpagter.

Denne aften kan du nyde en lækker afskedsmiddag med gruppen for at dele minder og historier.

 

7. dag: Windsor Castle og hjemrejse
Efter morgenbuffet pakker vi bussen og kører mod London. Men først besøger vi den enorme kongeborg ,Windsor Castle, hvor vi skal have en rundvisning i den imponerende kongeborg. Slottet blev grundlagt af Vilhelm Erobreren i det 11. århundrede og er det ældste, største og stadig beboede slot i  England. Det er Dronning Elisabeths foretrukne slot for bl.a. weekendophold.

Efter vores spændende besøg kører vi mod lufthavnen og vores hjemrejse til Danmark.

 

Hotel
Vi bor på hoteller af god standard. Uensartede værelser kan forekomme, men alle er med bad/toilet, TV og telefon. Der serveres fuld engelsk morgenmad.
Hotelliste tilsendes ca. 8 dage før afrejse.  

 

Teknisk arrangør
Panter Rejser

Arrangeret af

Telefon 75 85 73 33 eller www.panterrejser.dk

Medlemspris 11.199 kr.
Normalpris 11.499 kr.

Bestil/køb hos arrangør

Prisen inkluderer

 • Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
 • Fly Billund/København - London t/r
 • Kørsel i moderne engelsk turistbus på transfer og udflugter
 • Erfaren dansk rejseleder
 • 2 x overnatning i det centrale London
 • 4 x overnatning i Oxfordshire-området   
 • 5 x middag/buffet
 • 6 x morgenbuffet
 • Afternoon tea på Haxby Park
 • Entré Highclere Castle
 • Entré Downton Place (Greys Court)
 • Entré Haxby Park (Waddesdon Manor)
 • Entré Christ Church College i Oxford
 • Entré Blenheim Palace
 • Entré Yew Tree Farm (Cogges Manor)
 • Entré Windsor Castle
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Udvidet ansvarsforsikring for pakkerejser
 • Skat, moms og bidrag til Rejsegarantifonden

I øvrigt

Tillæg for enkeltværelse 2.200,-

I England benyttes engelske pund.
Rejselederen er gerne behjælpelig med teaterbilletter i London. 
El-adapter medbringes til brug i England