GRATIS: Rundvisning i københavnerplantagen Baldersbæk og Høllundsøgård

Gratis fortælling og rundvisning for ClubSyd-medlemmer i københavnerplantagen Baldersbæk og Høllundsøgård.

Denne tur er arrangeret af  "Foreningen til bevarelse og formidling af natur og kultur i de danske skove" som en "Tak, fordi I er til TV SYD"   - og derfor GRATIS for medlemmer af ClubSyd.

 

Tid og sted

Lørdag den 8. september 2018 kl. 13.30.
Vi sætter hinanden stævne på den offentlige p-plads på Baldersbækvej mellem Hovborg og Starup. Adressen er Baldersbækvej 46.

Turen varer ca. 2 timer eksklusiv kaffepausen.

 

Turen

Fra mødestedet starter vi med en gåtur på ca. 1 km med små ophold. Her fortælles der om grosserer Holger Petersen og hans elskede Baldersbæk. Der fortælles om hans møde med Hedeselskabet og billedhugger Anders Bundgaard. Efter denne gåtur er der tid til en pause. Hvis du selv medbringer kaffen, sørger vi for en muffin til.

Derefter kører vi i egne biler de ca. 7 km videre til Høllundsøgård. Her går vi til fods de ca. 300 m op til statuen af Enrico Mylius Dalgas, medstifter af det danske Hedeselskab - fortællingen om Enrico Dalgas og hans virke samt Høllundsøgaards historie fortælles her.  

Kom med på en fornøjelig og informativ tur, hvor vi også besøger springvandet med den drilske dreng, Treherredsstenen og nogle af de andre skulturer, som hver især giver et billede af en driftig grosserer, der også havde humor.

Det er formand Holger Grumme og næstformand Ilse Due  fra " Foreningen til bevarelse og formidling af natur og kultur i de danske skove", som formidler historierne denne dag.

 

Tilmelding

Bestil på på mail HER (åbner i dit mail-program) , eller ring på tlf. 76 30 31 31.  Vi beder dig kun reservere plads, hvis du er sikker på at ville deltage - eftersom turen er gratis, vil der nok være større interesse.
Der er plads til maks. 50 deltagere - din plads er sikker, når du har modtaget en mail-bekræftelse.

 

Mere information

Se http://www.kobenhavnerplantage.dk

Arrangeret af

Telefon 76 30 31 31

Medlemspris 0 kr.
Normalpris 75 kr.

Bestil/køb hos arrangør