Hils på studieværten

Foto: Annemette Callsen

En rundvisning på TV SYD giver et unikt indblik i tv-stationens hverdag og arbejdsgange.

Kaffekopperne fyldes, de nysgerrige øjne er målrettet storskærmen, og grin høres fra de fornøjede besøgende. Det såkaldte ”bøfbånd” bliver vist, og vi får lov at se journalister og TV SYDs medarbejdere på slap line. Fejlene er samtidigt et unikt indblik i en proces, som de færreste ser.

TV SYD har denne aften åbnet dørene for ClubSyds medlemmer. Kirsten Kenne og Pernille Grøhn, der er rundvisere, fortæller og forklarer, hvordan det er at arbejde på tv-stationen.

Efter de besøgende har set flere videoer og aftenens nyhedsudsendelse, bliver de vist rundt og kommer hurtigt ned i studiet, hvor aftenens vært, Eva Jakobsen, står klar til at svare på spørgsmål og at fortælle om små fif, som bruges, når der skal sendes nyheder. Hun forklarer blandt andet, hvordan prompteren virker. Prompteren er skærmen, hvor værtens tekst langsomt ruller ned under udsendelsen, så værten kan læse den op. Man får derfor også afsløret på rundvisningen, at værten mest bruger sine kort i hånden, hvis skærmen skulle svigte.

”Jeg har en pedal under bordet, hvor jeg kan styre prompterne. Jeg kan både spole frem og tilbage,” forklarer Eva, mens hun demonstrerer, hvordan pedalerne virker.

Over en af skærmene hænger et skilt, hvor der står ”Du ser godt ud i dag”. Der bliver nysgerrigt spurgt, hvorfor det skilt hænger dér, som mange andre før dem har spurgt. Det er nemlig et af de mest stillede spørgsmål til rundvisningerne.

”Det har været der længe, men ingen ved rigtigt, hvorfor det er der,” siger Eva.

Helt almindelige mennesker

I nyhedsstudiet kommer telefonernes kamera på arbejde. Alle vil sikre sig et bevis for, at de har været inde i TV SYDs nyhedsstudie. Når billederne er taget, går turen videre til redaktionen.

”Det er dejligt at høre, at de er helt almindelige mennesker,” siger en af de besøgende på vej til redaktionen.

I det store redaktionslokale fortæller Kirsten om de forskellige funktioner, der er i huset, såsom programredaktionen, ClubSyd og kommunikation, nyhedsgruppen, Schwung og naturligvis den almindelige nyhedsredaktion. Deltagerne får også et lille indblik i det kommende program ”Verdensklasse”, som får premiere i januar.

Afslutningen for besøget nærmer sig, og rundviserne siger tak for i aften. De viser de besøgende ud efter en lang og informationsrig aften.

 

Links:

Se hvornår du kan komme på en gratis rundvisning for medlemmer.

Se hvordan du kan komme på en rundvisning for alle (Grupperundvisninger).