ClubSyd støtter 100 film om Genforeningen

I 2019 går en del af dit medlemskontingent til 100 film om Genforeningen. Produktionen støttes med 750.000 kroner fra TV SYDs støtteforening, ClubSyd.

Kong Christian d. X rider over grænsen ved Christiansfeld Foto: Udlånt af Museum Sønderjylland

I 2020 fejres 100-året for Genforeningen. Det markeres også på TV SYD, hvor du fra 13. januar hver aften i 22-nyhederne kan se en film med nedslag i historien om Genforeningen. Det kan være personlige beretninger fra efterkommere, historiske fakta eller små detaljer fra hverdagen op til Genforeningen. Der bliver produceret i alt 100 film – som symbol på de 100 år, der er gået.

- I bestyrelsen for ClubSyd har vi behandlet ansøgningen fra TV SYD om støtte til produktion af de 100 film, udtaler formand Anders Sørensen. Vi var alle enige om, at netop vores medlemmer har stor interesse i historien om genforeningen af Sønderjylland.

- Derfor var der også i bestyrelsen enighed om at støtte produktionen med så stort et beløb som 750.000 kroner, og vi glæder os selvfølgelig sammen med vores medlemmer til at se det færdige resultat fra januar og frem. 

Se de 100 film om Genforeningen

Læs mere om TV SYDs markering af hundredåret for Genforeningen.