ClubSyd støtter serie om fængselsbetjente

ClubSyds bestyrelse har støttet den nye tv-serie "Fængselsbetjent på prøve" ud fra et ønske om at vise udfordringerne i en branche, der mangler medarbejdere. Serien kan også ses som en parallel til serien om hjemmehjælpere, som blev vist på TV SYD for et par år siden. ClubSyd støtter serien om fængselsbetjente med 375.000 kr.

Foto: TV SYD

Om den nye serie"Fængselsbetjent på prøve"

Trusler og overfald. Overbelægning og personaleflugt. Der er nok af negative historier fra de danske fængsler, og det er måske en af forklaringerne på den stigende mangel på fængselsbetjente.

Det forsøger man at ændre på hos Uddannelsescenter Møgelkær syd for Horsens. Her uddanner man - som et af kun to steder i hele landet - nye betjente til jobbet bag tremmer. Og som noget helt særligt har TV SYD fået mulighed for at vise, hvordan det går til.

I tv-serien “Fængselsbetjent på prøve” kan man møde nogle af de mennesker, der går imod strømmen og søger ind på uddannelsen i Møgelkær. Hvorfor drømmer de om et job bag tremmer? Og hvad kræver det egentlig, hvis drømmen skal gå i opfyldelse? Det er nogle af de ting, men kan få svar på, i den nye tv-serie. Den viser kandidaternes vej fra første optagelsesprøve og til den dag, hvor de mest dedikerede af dem kan trække i den blå uniform som fængselsbetjent på prøve.

 

“Hvem vil lige tage den tjans i livet?”

I “Fængselsbetjent på prøve” kan man blandt andet møde 42-årige Rikke. I 23 år har hun arbejdet som frisør, men en dag kom hun hjem fra salonen og fortalte sin mand, at hun ville være fængselsbetjent:

“Jeg har 25 år på arbejdsmarkedet endnu, og der skal ske noget mere. Men det er da kommet bag på mange. Hvem vil lige tage den tjans i livet? Men det vil jeg bare rigtig gerne,” fortæller Rikke.

Når vi møder Rikke i første afsnit af TV SYD-serien, forsøger hun at bestå den fysiske optagelsesprøve til uddannelsen i Møgelkær.

Hvis man vil se, om Rikke bliver optaget, og om det til sidst lykkes for hende at blive fængselsbetjent, skal man følge med i “Fængselsbetjent på prøve”.

 

Fakta:

Programserien “Fængselsbetjent på prøve” har tv-premiere på TV SYD lørdag den 19. februar 2022 klokken 19.30, men vil også kunne streames gratis på TV SYD Play. Serien består af 10 afsnit.